00385 / 1 / 6234 053 g-m-pharma@g-m-pharma.hr

Klinički enteralni pripravci za oralnu primjenu

menu-cesto-postavljena-pitanjaOvdje možete pronaći najčešća pitanja i odgovore o pripravcima za oralnu primjenu koja se koriste kao dodatak prehrani ili kao jedini izvor prehrane.

 

1. Što su klinički enteralni pripravci za oralnu primjenu?

To su pripravci koji mogu biti dodaci prehrani ( 1 – 3 bočice / dnevno Nutridrink MF6 ili drugi enteralni pripravci za oralnu primjenu ) ili mogu u potpunosti zamijeniti obroke ( 5 – 7 bočica Nutridrink MF6 ili drugi enteralni pripravci za oralnu primjenu ). Svaki klinički enteralni pripravak za oralnu primjenu sadrži sve potrebne esencijalne makro i mikro nutrijente.

 

2. U kojim slučajevima su potrebni klinički enteralni pripravci?

Ljudskom je organizmu tijekom bolesti potrebna dodatna potpora za oporavak. Normalna prehrana i obroci nekada mogu biti “teški” za konzumaciju i probavu. Klinički enteralni pripravci su jednostavni za konzumaciju i sadrže nutrijente u najjednostavnijim oblicima za bržu apsorpciju.

Gubitkom apetita dovodite se u rizik od nastanka stanja pothranjenosti. Klinički enteralni pripravci su idealni za zadovoljavanje potreba organizma za energijom i bjelančevinama u malom volumenu.

Klinički enteralni pripravci su idealan dodatak prehrani u fazi kroničnih bolesti za preventivno liječenje nastanka stanja pothranjenosti.

 

3. Gdje se mogu kupiti klinički enteralni pripravci za oralnu primjenu?

Klinički enteralni pripravci za oralnu primjenu su dostupni u ljekarnama, gdje Vas ljekarnici mogu obavijestiti o dostupnim okusima pripravaka.

 

4. Kako se primjenjuju klinički enteralni pripravci?

Enteralni pripravak možete popiti direktno iz bočice, a možete ga uliti i u čašu. Nakon otvaranja se enteralni pripravak mora čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od 24 sata. Enteralni pripravak možete također konzumirati tako da ga umiješate u svoja jela ili napitke.

 

5. U koje doba dana se primjenjuje klinički enteralni pripravak?

Ako se enteralni pripravak koristi kao zamjena normalnom obroku, onda se koristi u ono doba kada biste pojeli redoviti obrok.

Kada se enteralni pripravak koristi kao dodatak prehrani, onda se preporučuje njegova primjena između obroka ili kao desert.

 

6. Koliko se dugo trebaju koristiti enteralni pripravci?

To ovisi od osobe do osobe. Generalno govoreći enteralne pripravke potrebno je primjenjivati do povratka apetita, ali minimalno 8 tjedana.