00385 / 1 / 6234 053 g-m-pharma@g-m-pharma.hr

NutriniDrink MF- vodič za roditelje

menu-cesto-postavljena-pitanjaAko je Vašem djetetu preporučen NutriniDrink MF6, u ovoj ćete rubrici pronaći najčešća pitanja i odgovore o važnosti prehrane Vašeg djeteta, što je NutriniDrink MF6, kako NutriniDrink MF6 pomaže Vašem djetetu, kolike su dnevne preporučene doze NutriniDrinka MF6 i ostalo.

 

1. Zašto je zdrava i uravnotežena prehrana bitna za Vaše dijete?

Neuravnotežena i nezdrava prehrana može loše utjecati na rast i razvoj Vašeg djeteta, kako u sadašnjem razdoblju života, tako može ostaviti loše posljedice u kasnijim razdobljima u životu.

NutriniDrink MF6 sadrži sve bitne nutrijente koji su potrebni Vašem djetetu:

  • Proteini su važni za izgradnju stanica, mišića i tkiva. Meso, riba, jaja i mlijeko su primjer namirnica koje sadrže bjelančevine visoke biološke vrijednosti.
  • Ugljikohidrati su važni za organizam jer daju energiju potrebnu za sve dnevne aktivnosti Vašeg djeteta. Nalaze se u kruhu, tjestenini, krumpiru, voću i šećeru.
  • Masti su važna rezerva energije te su bitne za rast i razvoj mozga. Masti se nalaze u masnim ribama, maslacu, ulju, orasima i sjemenkama.
  • Vitamini i minerali su također bitni za rast i razvoj djeteta. Kalcij je neophodan za rast kostiju, željezo za formiranje krvnih stanica te vitamini za imunološku zaštitu. Dobri izvori vitamina i minerala su svježe voće i povrće, mliječni proizvodi, žitarice, meso i riba.

 

2. Kako NutriniDrink MF6 može pomoći Vašem djetetu?

NutriniDrink MF6 može se koristiti kao dodatak prehrani Vašeg djeteta kada mu je potreban dodatni unos energije zbog bolesti ili kada Vaše dijete ne može pojesti dovoljno obroka kako bi zadovoljilo potrebe za energijom i bjelančevinama.

 

3. Što je NutriniDrink MF6?

NutriniDrink MF6 je nutritivno kompletan visokoenergetski klinički enteralni pripravak za oralnu primjenu kod djece kod kojih postoji rizik od pothranjenosti ili se nalaze u stanju opće pothranjenosti. Prikladan za djecu iznad 1 godine života.

 

4. Od čega se sastoji NutriniDrink MF6?

NutriniDrink MF6 je pripravak koji se sastoji od patentirane mješavine vlakana (MF6), izabrane zbog toga što odgovara vlaknima koja unosimo uravnoteženom prehranom. Vlakna su važna za normalnu funkciju crijeva.

 

5. Zašto je mom djetetu potreban NutriniDrink MF6?

Vašem će djetetu NutriniDrink MF6 biti preporučen ako mu je potreban dodatni unos energije zbog npr. gubitka / smanjenog apetita, bolesti itd.

 

6. Kolika je dnevna doza NutriniDrinka MF6 primjerena za moje dijete?

Dnevnu dozu NutriniDrinka MF6 određuje liječnik pedijatar. Maksimalna količna ovisi o dobi djeteta, a varira od 4 – 6 bočica.

 

7. Kako se primjenjuje NutriniDrink MF6?

NutriniDrink MF6 je pripravak koji je spreman za uporabu. Može se piti iz bočice ili uliti u čašu. Prije uporabe potrebno ga je protresti. NutriniDrink MF može se zagrijati i u mikrovalnoj pećnici pri čemu treba paziti na temperaturu i uklanjanje čepa s bočice.

 

8. Mogu li dodati NutriniDrink MF6 u hranu?

Da! NutriniDrink Multi Fibre može se koristiti u brojnim receptima koji su takoder dostupni.

 

9. Kako se čuva NutriniDrink MF6?

Zatvorena bočica NutriniDrinka MF6 može se čuvati na sobnoj temperaturi. Nakon otvaranja treba se čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od 24 sata.

 

10. Zašto je NutriniDrink MF namijenjen djeci?

Okusi NutriniDrinka MF6 su testirani kod djece i odlično su prihvaćeni. Na tržištu su dostupni u praktičnoj bočici u četiri okusa : vanilija, čokolada, banana, jagoda i neutral.