00385 / 1 / 6234 053 g-m-pharma@g-m-pharma.hr

Povijest

nutriciaNutricia postoji već više od 100 godina. Osnovana je u nizozemskom gradu Zoetermeer te se u početku bavila proizvodnjom dojenačkih pripravaka.

 

Laboratorijski sintetizirano dojenačko mlijeko proizvedeno je kako bi zadovoljilo nutritvne potrebe različite djece. Nutricia širi koncept specijalizirane kliničke prehrane 1905.g. te razvija proizvode za posebne medicinske potrebe, kao što su mlijeko s manjim udjelom šećera namijenjeno dijabetičarima i mlijeko obogaćeno jodom za bolesnike s gušom.

U novije se vrijeme Nutricia bazira na razvoju proizvoda koji se zasnivaju na istraživanjima. Prvi istraživački odjel s laboratorijima otvara 1946. godine. Zapošljava dijetetičare koji pružaju medicinske informacije doktorima, sestrama i drugim zdravstvenim djelatnicima 1950. godine. Do razvoja specijaliziranih prehrambenih pripravaka za bolnice i Nutri2000- kompletnog rješenja kliničke prehrane namijenjene kronično oboljelima ili bolesnicima koji imaju problem s unosom hrane dolazi 1960. godine.

Nutricia zajedno s visoko specijaliziranim tvrtkama SHS International (Velika Britanija) i Milupa (Njemačka) širi područje djelovanja na metaboličke poremećaje kod novorođenčadi i ozbiljne alergije na kravlje mlijeko 1990. godine.

Nutricia je ponosna što je jedna od najviše specijaliziranih tvrtaka koja se bavi hranom za posebne medicinske potrebe.