00385 / 1 / 6234 053 g-m-pharma@g-m-pharma.hr

Prehrana i bolesti


 

Važnost nutritivne terapije

Nutritivna terapija zasniva se na nutritivnim potrebama organizma i procesima oporavka. Pozicionirali smo nutritivnu terapiju kao dio liječenja.

Pročitaj više

Pothranjenost uzrokovana bolestima

Pothranjenost uzrokovana bolestima rastući je problem današnjeg društva. Njegova rasprostranjenost iznosi 25-30% u bolnicama i domovima za stare i nemoćne[5].

Pročitaj više

Alergija na kravlje mlijeko

Alergija na kravlje mlijeko je imunološki odgovor na bjelančevine kravljeg mlijeka. Može se manifestirati u obliku različitih simptoma koji uglavnom pogađaju respiratorni trakt (kihanje), kožu (osip, ekcemi) i gastrointestinalni trakt (povraćanje, dijareja, konstipacija)[2].

Pročitaj više

Prehrana kod karcinoma

Pacijenti oboljeli od karcinoma imaju posebne nutritivne potrebe te kod njih dolazi do promjena u metabolizmu. Takve promjene mogu biti rezultat odgovora organizma na stanice karcinoma, nuspojave terapije, lijekova ili kombinacija ovih situacija.

Pročitaj više

Disfagija

Disfagija se odnosi na bilo koji poremećaj gutanja koji onemogućava slobodan prolaz hrane ili tekućine od usta do želuca. Čest je slučaj kod mnogih bolesnika i može dovesti do aspiracije, malnutricije i dehidracije.

Pročitaj više

Bolesti metabolizma

Kategorija metaboličkih proizvoda koji su sastavni dio asortimana proizvoda Nutricia Advanced Medical Nutrition omogućuje našim bolesnicima i njihovim obiteljima kvalitetan život s urođenim poremećajima metabolizma. Pothranjenost uzrokovana bolestima rastući je problem današnjeg društva.

Pročitaj više

Intenzivna njega

Bolesnici u kritičnom stanju podložni su metaboličkim promjenama koje zahtjevaju prilagođena nutritivna rješenja. Stresni medicinski postupci kao što su operacija, trauma, infekcije ili opekline mogu dovesti do hipermetabolizma i katabalizma proteina [1,2].

Pročitaj više