00385 / 1 / 6234 053 g-m-pharma@g-m-pharma.hr

Bolesti metabolizma

menu-prehrana-i-bolestiKategorija metaboličkih proizvoda koji su sastavni dio asortimana proizvoda Nutricia Advanced Medical Nutrition omogućuje našim bolesnicima i njihovim obiteljima kvalitetan život s urođenim poremećajima metabolizma. Pothranjenost uzrokovana bolestima rastući je problem današnjeg društva.

 

U devedesetima Nutricia je preuzela tvrtke SHS International (Ltd) i Milupa Metabolics GmbH specijalizirane za kontroliranje bolesti metabolizma i epilepsije putem pravilne prehrane. Na tom području razvili su se proizvodi tvrtaka SHS International i Milupa Metabolics GmbH namijenjeni najvećem broju bolesnika u svijetu s različitim metaboličkim bolestima: (IEM – urođeni metabolički poremećaji):

  • metabolizam aminokiselina; fenilketonurija, bolest mokraće kao javorov sirup (MSUD)
  • metabolizam ugljikohidrata; galaktozemija
  • metabolizam masnih kiselina; VLCAD

Nutricia također nudi asortiman niskoproteinskih proizvoda baziranih na aminokiselinama za pacijente s urođenim metaboličkim poremećajima.

Nutricia u svom asortimanu ima proizvode namijenjene dijetalnoj prehrani bolesnika oboljelih od refraktorne epilepsije koji se pridržavaju ketogene i modificirane Atkinsonove dijete (MAD).